Nog een rondje op de Veluwe

Boom in Beekhuizerzand
1080 810 Mathy Heijmans

Vanuit Elspeet reden we deze week met de fiets de Beekhuizerzandroute. Onderweg kwamen we bij een mooi stuifzandgebied. Je zou dit gebied kunnen vergelijken met de Loonse en Drunense duinen zoals wij die kennen in Brabant. Daar zag ik deze boom staan.

Dit is nou zo’n object waar je vaker naar terug kunt. Ik was nu midden op de dag. Ik had alleen mijn iphone bij me. Nou maken smartphones best redelijke foto’s, maar zo’n boom wil je als fotograaf graag onder de beste omstandigheden fotograferen. Je wilt de tijd nemen, op het goede moment komen en je moet een fatsoenlijk toestel bij je hebben om er alles uit te halen.

Eerst maar eens op afstand gefotografeerd en toen maar wat dichterbij. Ik heb de foto niet echt bewerkt, anders dan dat ik er een kader om geplaatst heb.

Het zijn van die pareltjes die je moet fotograferen op meerdere tijden, onder allerlei omstandigheden en liefst meerdere jaargetijden. Helaas staat deze boom iets te ver weg. Voor de liefhebber de coordinaten van deze spot: WGS 52.33819 5.68597 (Stuifzandpad, 3847 Harderwijk)

Nog een rondje op de Veluwe