Opdracht maak deze week een portret

Home
1080 608 Mathy Heijmans

PORTRETFOTOGRAFIE, 15 december 2022

Wat versta jij onder portretfotografie? Maak een zorgvuldig ‘naar jou kunnen gemaakt’ portret. Bewerk het portret naar smaak. We gaan er van uit dat het portret in .raw, liefst speciaal voor deze opdracht wordt gemaakt en door jou wordt bewerkt.

Zend het originele (ruwe) bestand, samen met de bewerking, het .jpg bestand, naar fotobespreken.beeldhoek@gmail.com. Doe dit liefst voor woensdag 14 december zodat ik me goed kan voorbereiden. Ga hier naar de map om de ingezonden foto’s te bekijken.

Donderdag 15 december staat de fotokring avond in het teken van Portretfotografie. Het is onze laatste avond alweer in 2022. Ik verzorg deze avond en zal het onderwerp portretfotografie kort inleiden.

Aansluitend gaan we kijken naar onze eigen portretfoto’s en voor inspiratie die van andere fotografen. We gaan op zoek naar ‘jouw benadering’ van de opdracht. Waar draait het bij deze portretfoto om en wat maakt deze foto? Hoe is de foto gemaakt? Welke instellingen, welke techniek, welke hardware? Hoe en waarmee is de foto bewerkt? Wat waren je ervaringen?

We wisselen ervaringen en ideeën uit voor eventuele ‘opdrachten’ en samenwerking in 2023.

Groet Mathy

2 comments
 • Frits Vossen

  Portretfotografie

  Donderdag 15 dec. een leuke ervaring met portretfotografie.
  Een doeavond die niet zoals andere keren zich op de avond af speelt, maar een avond waarbij we vooraf al aan het werk werden gezet.

  Een mooi initiatief wat de nodige voorbereiding heeft gekost maar voor de leden een goed overzicht geeft van wat portret fotografie is.
  Bij portretten denk je vaak aan een hoofd (vanaf de schouders), maar tijdens de presentatie werd duidelijk dat dat niet zo hoeft te zijn.

  Mathy gaf een goed beeld van diverse bekende portretfotografen oa van Stefan Vanfleteren en Robin de Puy. Dit gemengd met foto’s van leden maakte de presentatie interactief en bijzonder. Onder de leden bleken een aantal niet eerder als zodanig ontdekte portretfotografen te zitten.

  Het is mogelijk een mooi opstapje naar een toekomstige werkgroep die zich op portretten gaat richten. Mathy bedankt voor mooie presentatie.. Een activiteit die we er in moeten houden.

Comments are closed.