Optische illusie, een 2 richtingen portret maken

Optische illusie, een 2 richtingen portret maken
736 920 Mathy Heijmans

Gisteravond zaten we bij elkaar. Het was onze maandelijkse fotobespreekavond. Door Antoine werd de vraag gesteld hoe een bepaald portret nu was gemaakt. Onze bespreekavond (zoals wij die hebben) leent zich niet echt om in te gaan op de techniek die achter zo’n portret schuilgaat. Daar is het het te complex voor.

Wil je het goed doen, kost het wat voorbereiding, maar in principe is het maken van zo’n portret goed te doen. De start is twee mooie goede portretten en face en en profiel. Photoshop en de functies die het heeft v.w.b. het selecteren, de lagen en het aanpassen van de maat van het beeld zijn essentieel. Op youtube zijn hier diverse tutorials over te vinden.

Op Pinterest zijn mooie voorbeelden door Blumenfeld bij elkaar geplaatst. Als je het eenmaal een paar keer gedaan hebt, is het naar mijn idee niet moeilijk meer. Als ik dit schrijf, verplicht ik mezelf om er eens een te gaan maken. Dus… Ja ik breng er dit jaar een mee naar de fotokring. Misschien voor een aantal van ons ook een leuke uitdaging. Een instructiefilmpje vind je hieronder.

Optische illusie, een 2 richtingen portret maken

 

Author

Mathy Heijmans

Lid sinds 1 mei 1992

All stories by: Mathy Heijmans