SS Rotterdam

150 150 Archief

SS Rotterdam

SS Rotterdam

Tijdens een rondvaart afgelopen vrijdag door de haven van rotterdam kwamen we langs een bekend schip, de SS Rotterdam. Dit schip is het grootste passagiers-schip ooit in Nederland gebouwd. De doop en tewaterlating was op 13 september 1958. Koningin Juliana verrichtte deze plechtige symbolische handeling. Tot 2000 heeft dit schip de rijkeren der aarde vervoerd in werelddelen waar het beter toeven is dan in Nederland. Pas geleden was de SS Rotterdam in het nieuws. Na gedane dienst zijn er namelijk mensen die dit schip kosten wat kost willen behouden maar dat dit geen rekenaars zijn blijkt uit hun huishoudboekje. De kosten waren begroot op 25 miljoen euro en zijn uiteindelijk uitgekomen op 175 miljoen euro!!!

Maar dat ze het schip netjes opgeknapt hebben blijkt uit de begeleidende foto’s, je ziet bijna geen verschil tussen het oude schip en het nieuwe. Toevallig lag het schip op precies dezelfde plek aangemeerd als op de oude foto.

3 comments
  • Fotomath

    Dat is echt mooi gedaan hoor! Je ziet wel dat de kwaliteit van jouw bewerken inmiddels op een behoorlijk hoog niveau zit. Complimenten! Wat ik me afvroeg is, zijn de breukranden op plaatsen wat smoezeliger (verkleuringen en pluiziger te maken). Praten nog wel bij.

  • Harry

    Uit de kunst, Peter! En dan te bedenken dat die boot nog maar van 1958 is en die foto toch al zo oud.
    Intussen probeer ik juist van oude foto’s nog wat fatsoenlijks te maken.

Comments are closed.