Themadag ‘Tussen schilderkunst en fotografie’

150 150 Archief

Themadag ‘Tussen schilderkunst en fotografie’

Dit schilderij m.b.v. de fotografie is van mij en niet van de heren hieronder…

Datum: 29 november 2008
Tijd: 11.00 –16.00 uur
Plaats: CVA Tilburg
Docent: Rebecca Nelemans en 2 gastdocenten

Bijdrage: € 12,50 Voor de lunch a € 7,50 kunt u apart inschrijven
Aantal dagdelen: 2

Photoshop heeft de donkere kamer vervangen en daarmee ook een wereld aan mogelijkheden geopend waardoor fotografie en schilderkunst steeds meer raakvlakken krijgen.

Veel kunstschilders worden geïnspireerd door fotografie en fotografen nemen op hun beurt ook steeds vaker schilderijen als uitgangspunt voor hun foto’s. Kunstwerken met een mengvorm van fotografie en schilderkunst zie je steeds meer verschijnen. Kortom, de lijn tussen fotografie en schilderkunst is aan het vervagen. Een interessante ontwikkeling!

Deze themadag staat dan ook in het teken van deze vernieuwende ontwikkeling. In de ochtend houdt Rebecca Nelemans een boeiende lezing met veel film- en beeldmateriaal over dit thema. In het middaggedeelte zien we twee presentaties van kunstenaars die zowel schilderkunst als fotografie verwerken in hun kunstwerken; Oscar Voch en Stijn Peeters, werk van Stijn Peeters is terug te vinden op: Stijn Peeters

Rebecca Nelemans is afgestudeerd als kunsthistorica in 1993. Ze werkt als docent bij o.a. de Nieuwe Veste in Breda, maakt tentoonstellingen en schrijft voor kunstenaars, initiatieven en met regelmaat voor BN DeStem. Daarnaast is zij nauw betrokken bij diverse Van Goghinitiatieven in Etten-Leur, Tilburg en Zundert.