“Het Flitshuis”, Fotografiecafé FK Beeldhoek

6b96bfb7-df43-40b7-8439-45e972496f31
1024 768 Mathy Heijmans

Donderdagavond 11 oktober hadden we ons tweede  fotografiecafé in cafe restaurant de Grutter aan de Logtenstraat te Asten. Ook deze avond was, net als het eerste fotografiecafé, dat op 17 april eerder dit jaar werd ingevuld door natuurfotograaf Nando Harmsen, een succes!

Johan Huizing nam ons op een inspirerende manier mee in de voor velen vaak lastige wereld van het flitsen. Met een duidelijk verhaal, aangevuld met voorbeelden, vertelde hij over de techniek van de reportageflitser. De kernboodschap van Johan was:

TTL (‘Through The Lens’) flitsen is  soms gemakkelijk maar wil je echt  “controle hebben over het flits- en het omgevingslicht”, gebruik deze instelling dan niet, maar zet hem op manueel!

Johan legde uit waarom dat zo is. Hij overtuigd velen van ons door voorbeelden uit de praktijk. Alle begrippen komen voorbij, inclusief het flitsen op het eerste en het tweede gordijn. Het was gezellig druk. Leden en niet leden waren enthousiast en wisselden ervaringen uit.

Het hieronder afgebeelde flitshuis bevat alle regelende elementen voor deze controle en geeft de onderlinge verhouding weer. We zijn benieuwd welke leden met deze techniek aan de slag gaan en zien uit naar mooie flitsresultaten. Flitsen kan ook heel mooi zijn. Meer weten: www.flitshuis.nl

."Het Flitshuis", Fotografiecafé FK Beeldhoek

Author

Mathy Heijmans

Lid sinds 1 mei 1992

All stories by: Mathy Heijmans