Van de voorzitter…

Ben fotoweekeinde 2017 FotoMath-1
700 467 Ben Roze

Beste leden van de Fotokring,

de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik voor de tweede keer aan dit bericht begin.

Had het vanmiddag helemaal klaar. “Plaats het bericht”  en toen ging het fout. Zal ongetwijfeld aan mij hebben gelegen. Heb de laatste kilometers van de Giro nog bekeken om af te reageren en heb nu de tijd tot 21.00 uur voor de finale van het songfestival. 

Ik had niet zo willen beginnen. Had met mijn deur in huis willen vallen. Alsnog dus.

Ik ben van de generatie typemachine, carbonpapier, ponsbandjes, pieper voor de alarmoproep etc.. Door de jaren heen ging het los. Computer, Excel, Wordperfect. En kijk waar we nu staan.

Gigantische doorontwikkelingen in relatief korte tijd. Social media, digitale fotografie, internet, telefonie. En de mogelijkheden die daar uit voortkomen. Ik beperk mij tot de fotografie. Digitaal, programma’s om te bewerken, opslagmogelijkheden, kleurbereik, pixels, bestandsgrootte , de lange zijde en de korte etc. etc. Volgen jullie mij nog?

Zoals gezegd, ik kom uit een andere wereld. Ben ik mee bewogen met de ontwikkelingen?  Nee, niet volledig. En ik kan dit verklaren. Mijn kop staat er niet naar. Ik ben niet van de technologie. Van de achterkant van de digitale wereld. En ook niet altijd van de voorkant.

Ik ben momenteel al gelukkig met het feit dat ik Lightroom begin te ontdekken.

 Als buiten de zon schijnt , de vogeltjes fluiten, dan ben ik weg. Op de fiets, struinend door de Peel, door al onze mooie natuurgebiedjes.  Met verrekijker en/of fototoestel. Alleen of met ons Annie . Of op de racefiets (als het niet te koud is, niet regent en niet waait). Er zijn dagen dat ik de computer niet aan zet, ik kijk maar een paar keer per dag op mijn telefoon, ik heb geen tablet. Wie trekt nu al met verbazing zijn wenkbrauwen op?

Wacht, ik ga jullie helpen. Er zijn mensen die mij niet volgen. Die wel zijn meebewogen met de ontwikkelingen. Die hun mogelijkheden hebben aangewend om kennis en kunde te vergaren. Die daarmee aan de gang gegaan zijn en die doorgedrongen zijn in de wereld van internet, website, sociaal media etc. Aan de voor- en aan de achterkant.

Geweldig, deze diversiteit. Want het maakt onze wereld compleet. Als we elkaar onze gang laten gaan en begrijpen. Vorenstaande laat twee uitersten zien. Daartussen zitten allerlei gradaties.

Maar het levert ook verschil in bijdragen op aan het reilen en zeilen mbt onze FK.

Onze website is al geruime tijd een hoofdpijndossier. Ondanks allerlei toezeggingen, beloften etc. kwam het maar niet van de grond.

Math Heijmans heeft de handschoen opgepakt. Het is iemand die wel doorgedrongen is in de wereld die ik heb beschreven.

Hij is gaan sleutelen aan onze website. Met een geweldig resultaat. Hij heeft er veel tijd, kennis, energie en onderzoek  ingestoken. De website is ons visitekaartje maar ook onze ontmoetingsplek. Hij is nog niet af (denk ik). Maar dat gaat komen.

Daarom ook mijn oproep: ga het zien. Surf er doorheen. Laat het tot je komen. Maar ook de uitnodiging om aan te geven wat je er van vindt, wat mis je, wat kan uitgekristalliseerd worden. Kortom: geef feed back. Laat het niet passief over je heen komen.

Maak van de website een wezenlijk onderdeel van onze FK.

Math, bedankt voor de inzet. We gaan het er na het zomerreces over hebben.

Zo, dit ei is voor de tweede keer gelegd.

Rest mij nog een paar losse flodders.

We naderen het ledenaantal van : 30. Jawel, een ongekende luxe. Maar ook een aantal die een wachtlijst gaat oproepen. Om praktische redenen. Dit wordt ook een onderwerp in de tweede helft van 2019.

Ook een losse flodder is het gegeven dat nieuwe leden nieuwe verwachtingen oproepen. Weten we die, kunnen en willen wij daar aan voldoen?Een kleine fotocursus is al gegeven. Gaan we er mee door? Was het voldoende? 

Is er dan nog meer, meneer de voorzitter? Tuurlijk, misschien moeten we het ook gaan hebben over de inrichting van de FK. Gaan we een vorm van specialisme inbrengen. Projectmatig werken? Wat is er nodig om de FK fris en fruitig te houden?

En tot slot:

deze voorzitter zit aan het eind van 2019 aan het eind van zijn tweede termijn. Einde oefening.

Denk er over na of je goesting hebt om deze uitdagende functie te ambiëren . Een goede onkostenvergoeding en leaseauto behoren tot de mogelijkheden.

Zo, klaar. Ik ga met vakantie. Het ga jullie goed, hou het veilig en keer gezond weer terug.

Tot eind augustus.

Uw voorzitter,

Ben Roze

Author

Ben Roze

Lid sinds 2003

All stories by: Ben Roze