Verbeke Foundation Belgie

Verbeke Foundation aankomst
275 183 Doortje Vervoordeldonk

Verbeke Foundation Belgie

Zaterdag 10 juni zijn we met leden van de Beeldhoek naar de Verbeke Foundation in België geweest. De aankomst was al heel bijzonder: een kudde houten olifanten in het bos welkomen de gasten.  Na binnenkomst hebben we eerst gezamenlijk een kopje koffie gedronken. Het was tenslotte een hele warme dag. We zagen direct al veel kunst en bijzondere objecten staan. Dat beloofde veel goeds!

De kunst binnen en buiten is zoals de eigenaar het zegt: in  beweging, ongepolijst. De website zegt het volgende : Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m² overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa.  De loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke werden omgebouwd tot unieke expositieruimtes. Eén van de gebouwen werd ingericht  om de uitzonderlijke verzameling collages en assemblages tentoon te stellen. De Verbeke Foundation is in een aanhoudend groeiproces. Kunstenaars kunnen er in residentie verblijven en grotere en kleinere tentoonstellingen wisselen elkaar af, waardoor de foundation er elke dag anders uitziet, zoals een ademend organisme.

Ondanks dat het 31 graden was hebben we genoten van deze dag. We hebben volop kunnen fotograferen. Zoveel bijzonders te zien, de trip naar België was het meer dan waard! Aan iedereen die mee was: dank voor een gezellige dag, ben heel benieuwd naar jullie foto’s!

 

2 comments

Comments are closed.