Verslag activiteiten Doecommissie 2022

Doe commissie digitaal
1024 683 Frits Vossen

Ook dit jaar hebben we met veel plezier geprobeerd een gevarieerd programma aan te bieden waarin zowel binnen als buiten activiteiten zaten. De opkomst was in onze ogen goed soms zelfs boven verwachting. Het enthousiasme van de leden motiveerde ons om op deze voet door te gaan. We zijn er ons van bewust dat niet elke activiteit interessant is voor iedereen. Maar dat kan ook niet. We hebben geprobeerd door het jaar heen voor een ieder leuke activiteiten te organiseren.

In 2022 is de samenstelling van de doecommissie enkele keren aangepast, maar de kern is behouden en we hebben daarmee de taken goed kunnen verdelen.

Een overzicht van de activiteiten:

  • Zaterdag 22 januari Strabrechtse Heide Opkomst 15 personen, natuurfotografie. Doel zonsopkomst, maar het was een beetje grauw. Je ziet dan dat al snel naar alternatieven wordt gezocht zoals de galloways die veelvuldig zijn gefotografeerd maar ook detailfotografie. Na afloop enthousiaste reacties en afgesloten met een drankje en plak cake. Het was natuurlijk ook fijn om als club samen weer op pad te gaan.
  • Zaterdag 26 februari Noordkade Veghel Opkomst ongeveer 15 personen, industriële omgeving zowel binnen als buiten. Voor herhaling vatbaar heb ik gehoord. Van deze activiteit hebben we ook foto’s terug gezien in de fotobespreking.
  • Zaterdag 19 maart, De Helmondse markt Deze ochtend was vooral op straatfotografie gericht. Marktkramen, verkopers etc. Na afloop natuurlijk nog even een bakkie met z’n allen
  • Donderdag 21 april High key fotografie We hebben ervaren dat high key best moeilijk is en dat de interpretatie van high key ook varieert. Als resultaat hebben we een aantal mooie foto’s gezien en waren we weer een ervaring rijker.
  • Zaterdag 14 mei Het witte stadje Thorn Architectuur en straatfotografie. Een gezellig uitje met natuurlijk na afloop een drankje. Donderdag 2 juni Portret van Ommel In groepjes of individueel een portret van Ommel. Wat vind jij typisch Ommel?
  • Donderdag 22 september Macrofotografie Ook dit is een onderwerp waarin men volledig los kan gaan. Mooie avond waarbij de nodige ervaring is uitgewisseld. Woensdag 19 oktober fotografie café Dit keer was het onderwerp sportfotografie. De spreker ging hierop volledig los. De avond werd door de bezoekers divers ervaren. Maar interessant om te zien hoe iemand bevlogen in zijn hobby kan op gaan. Opbrengst van deze activiteit ongeveer €100,-
  • Donderdag 17 november Levitatiefotografie Een kijkje in de Levitatiefotografie waarbij een aantal leden dit ook in de praktijk heeft gebracht.
  • Zaterdag 22 oktober Herbertusbossen Paddenstoelen in overvloed, een omgeving waar zowel details als landschappen gefotografeerd werden. Ook hiervan hebben we een aantal leuke foto’s terug gezien
  • Donderdag 12 december Portretfotografie Mathy heeft ons een kijkje laten nemen in de wereld van portret fotografie. Een analyse van werk van enkele bekende fotografen zoals Stephan van Fleteren Een mooie avond waarin niet zozeer het zelf doen maar vooral ervaren aan de orde was.

 

Voor 2023 Voor 2023 zoeken we aanvulling bij de commissie. Cor heeft zich al spontaan aangeboden en is al bij de eerste bespreking geweest. Het programma is zo goed als rond voor 2023. We maken er samen weer een leuk jaar van.

Groet, de doecommissie!