Vooraankondiging Martien Coppensprijs 2008

150 150 Archief

Vooraankondiging Martien Coppensprijs 2008
Beste collega fotografen,

vanmorgen bij de post een vooraankondiging van de nieuwe Martien Coppensprijs. Deze speciale vooraankondiging ontvangen we omdat onze fotokring in het verleden ook al werk heeft ingezonden. Het leek de organisatie wel zo aardig om ons op voorhand op de hoogte te stellen van het nieuwe thema voor de wedstrijd: TAFELEN

Naar: www.amateurkunst.net

De Martien Coppens Prijs 2008 is een prijs voor documentaire fotografie door amateurfotoclubs, fotowerkgroepen en cursusgroepen van Centra voor de Kunsten in Nederland. Deze prijs is ingesteld om de documentaire fotografie door amateurfotografen te stimuleren. Daarbij wil men vooral de rol van de clubs en cursusgroepen honoreren. Deze in Nederland unieke fotowedstrijd wordt eenmaal per twee jaar uitgeschreven.

Het Brabants DialectenFestival in Lieshout -de geboorteplaats van de fotograaf Martien Coppens (1908-1986)- stelt iedere twee jaar het thema vast; ditmaal is het ‘Tafelen’ geworden. Fotoamateurs in clubs en cursussen zijn uitgenodigd om in groepsverband ‘Tafelen’ in beeld te brengen. Hoe tafelen bijvoorbeeld kampeerders, bejaarden, kleuters, immigranten, soldaten, studenten, koningen en keukenprinsen, armoedzaaiers en kosmopolieten? Wat trekken ze aan, hoe dekken ze de tafel, waar doen ze boodschappen, en wat gebeurt er aan tafel nog meer dan eten en drinken? En dan nog: wie doet de afwas, wie betaalt de rekening en wie blijft er met de scherven zitten? Kortom: genoeg te vertellen over Tafelen in Nederland, anno 2008.
Maak met minimaal twee fotografen een fotoserie uit het werkelijke leven, documentair dus, van vijf foto’s, en geef zo jullie visie op een ‘Tafelen’.

Denk er al vast eens over na, volgende week tijdens de clubavond hebben we het er verder nog over. Vergeet uiteraard ons andere project niet: “mensen aan het werk” !

Groeten en een fijn en fotografisch weekend!

Author

Archief

All stories by: Archief