WATER

FIFO_Expo-Martien-Coppensprijs-2012 uitsnede
326 217 Webmaster

Foto expositie Martien Coppensprijs 2012 in Huis voor de Kunsten Limburg

Van 5 februari t/m 8 maart 2013 worden de drie winnende en vijf genomineerde fotoseries van de Martien Coppensprijs 2012 tentoongesteld in het Huis voor de Kunsten Limburg in Roermond. De Martien Coppensprijs is dé wedstrijd in Nederland voor documentaire fotografie door amateurs. Het thema van de wedstrijd en de foto expositie is ‘WATER’. Op dinsdag 5 februari om 17.00 uur wordt de expositie geopend. Aansluitend (om 18.00 uur) geven fotografen Jan Nabuurs en Joep Keij een presentatie over de fotoserie die zij hebben ingezonden voor de Martien Coppensprijs 2012.

FIFO_Expo Martien Coppensprijs 2012

 

Amateurfotografen uit heel Nederland konden in het kader van de Martien Coppensprijs 2012 een serie van vijf documentaire foto’s insturen voor de fotowedstrijd. Er werden meer dan zestig series ingezonden die zijn beoordeeld door een jury van gerenommeerde professionals. Tijdens de expositie in het Huis voor de Kunsten Limburg is werk te zien van prijswinnaar Monique Abeln-Genemans uit Zutphen. Zij won de Martien Coppensprijs 2012 met een serie over het zwemmen van verstandelijk gehandicapten. Een serie met krachtige en gevoelvolle beelden die nog lang in het geheugen staan gegrift. Ook het werk van tweede prijswinnaar Brigitte Tijssen uit Dongen is te zien. Haar werk bestaat uit een frisse reeks beelden over de Europese kampioenschappen zwemmen voor gehandicapten in Eindhoven. De foto’s hebben een mooie gelaagdheid. Pas in tweede instantie zie je dat een zwemmer een arm of been mist. Van derde prijswinnaar Leo Kwinten uit Boskant is een reeks te zien over de verzorging van een oude man, aandachtig en respectvol in beeld gebracht.

Naast de drie prijswinnende series zijn ook de vijf genomineerde series van Cor van Deursen uit Deurne, Karin de Jonge uit Blerick, Jan Nabuurs en Joep Keij uit Horst, Martin Prick uit Lieshout en Petra Huysmans en Adri van Kalmthout uit Stampersgat te zien tijdens de foto expositie van de Martien Coppensprijs 2012.

De foto expositie in Roermond is de laatste van een reeks exposities door Zuid-Nederland. De expositie is op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur te zien in de expositieruimte van het Huis voor de Kunsten Limburg. Toegang is gratis. Indien u de bespreking van de fotografen Jan Nabuurs en Joep Keij wilt bijwonen op 5 februari om 18.00 uur gelieve uw aanwezigheid dan kenbaar te maken bij Patricia Peters, consulent film & fotografie bij het Huis voor de Kunsten Limburg, via e: ppeters@hkimburg.nl. Kijk voor meer informatie over de Martien Coppensprijs 2012 op  www.hklimburg.nl/huisexpo of www.brabantsdialectenfestival.nl.

De Martien Coppensprijs wordt georganiseerd door een werkgroep van de Fotobond BNAFV en het Brabants Dialecten Festival Lieshout. Waterschap Maas en Aa sponsorde de wedstrijd.

Foto expositie Martien Coppensprijs 2012 Uitnodiging

    Author

    Webmaster

    All stories by: Webmaster