Doe-avond High Key fotografie

Schermafbeelding 2022-04-22 om 11.50.33
1080 1075 Alphons de Visscher

De doe-avond van 21 april stond in het teken van high-key fotografie. Een techniek waar veel, heel veel licht aan te pas komt. Door verschillende leden waren al ruim voor aanvang opstellingen gemaakt om high-key aan de slag te gaan. Na een korte introductie door Frits waarin hij uitlegde dat “high-key” slechts een begrip is dat op veel verschillende manieren kan worden ingevuld en waarin hij tips en trucs gaf om dat te doen, konden we echt zelf gaan fotograferen.

Een enkeling had al meer of minder ervaring met deze vorm van fotografie. Voor anderen waren het duidelijk de eerste stappen op dit gebied. Er werd druk geëxperimenteerd met licht en camera-instellingen, overlegd wat er nu goed ging of wat nog beter zou kunnen, objecten uitgewisseld (van kleine bloemetjes tot hard gekookte eieren) en samen naar het beste plaatje gezocht.

Rond 22.00 uur was er een korte evaluatie en daarbij bleek dat alle aanwezigen de avond als plezierig en leerzaam hebben ervaren. Vooral op dit soort avonden kun je de sociale ruggengraat van de fotokring zien: iedereen is bij iedereen betrokken en probeert elkaar te helpen om tot het beste resultaat te komen. De opkomst was top. Het was verrassend om te zien hoeveel leden echt spullen bij zich hadden om er iets moois van te maken.

Onze ruimte in De Kluis (vergaderruimte 3) bleek eigenlijk te klein om iedereen een goed plekje te geven. Gelukkig was niet alles gereserveerd en mochten we van Hanneke de niet gebruikte ruimten gebruiken. Enkelen van ons beperkten zich in het zelf uitstallen en experimenteren en hielden daardoor meer tijd over om als ‘floorwalkers’ andere leden te ondersteunen.

Tijdens de derde helft aan de bar werd nog nagepraat over de avond. Een succesvolle avond die zeker voor herhaling vatbaar is. We hebben genoten! De doe-commissie gaat ons de komende tijd nog vaker verrassen met interessante doe-avonden.

Hieronder een impressie en (daaronder) enkele resultaten van deze avond.

Doe-avond High Key fotografie

Leave a Reply