FBA van papier

FBA van papier
1080 608 Mathy Heijmans

Zo, het is vanavond al weer een week geleden dat we een fotobespreekavond (FBA) hadden. Het was volle bak. Peter S was de inleider. Waar hij op woensdag nog een oproep deed om toch vooral foto’s mee te brengen naar de fotobespreekavond, hij had er pas negen ontvangen, had hij er donderdagavond een kleine twintig.

Er waren twee dames ‘extra’ in ons midden. Beiden kwamen kijken hoe het er bij ons op zo’n avond aan toe gaat. Jet van Lierop kwam voor de eerste keer en Ingrid Paardekooper Milatz was er voor de tweede keer.

Door Ted onze voorzitter werd een kort woordje gedaan met het oog op de aanstaande jaarvergadering. Het gaat om het wisselen van enkele rollen in de commissies en om het penningmeesterschap van de kring. Mathy heeft er in die functie al weer zes jaar op zitten. Ted heeft hierover apart inmiddels een berichtje op Blog+ geplaatst.

De avond werd door Peter in twee delen opgeknipt, dus met een pauze. Dat was maar goed ook want ‘de zit’ zou anders te lang geweest zijn. Tjonge wat zaten er mooie foto’s bij! Meerdere mensen hadden het hier later over. Er waren relatief veel zwart-wit foto’s bij. Het was leuk om het weer eens op deze manier te doen. Dus niet vanaf het scherm, maar vanaf het papier.

John-Willem spande de kroon met het formaat foto’s. Terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat het zeker niet alleen het formaat was, maar het waren ook de foto’s zelf die indruk maakten. De bespreking werd vakkundig geleid door Peter. Jullie kunnen alle foto’s hier nog eens terug zien. Het oog van Doortje maakte ook op mij een bijzondere indruk. Jullie kunnen deze foto nu op de homepage van de website zien.

De derde helft, het gezellig over je hobby en andere zaken kletsen, was weer geslaagd. Omdat we iets later ‘klaar’ waren als anders (het koor was al bij de bar aangeland) zaten we wat uit elkaar, maar niettemin heel erg gezellig.