Fotobespreekavond, 17 februari

Fotobespreekavond, 17 februari
1080 810 Webmaster

Gisteravond hebben we na Corona het life bespreken van foto’s weer opgepakt. Het was op een aantal manieren wennen. We hebben toch weer enkele maanden elkaar in dit verband niet meer gezien. Natuurlijk hebben enkelen elkaar gesproken en zijn er dingen buiten ondernomen, maar een echte fotobespreekavond was toch weer een tijdje geleden. We zaten voor het eerst in de Kluis in Ommel en het was even zoeken voor de vrijwilligsters van de Kluis hoe het zou gaan.

De avond begon om 20.00 uur en Peter, Ted en Alphons hadden Vergaderlokaal 3 al in gereedheid gebracht. Alphons en ik hebben Noor, één van de vrijwilligsters uitgelegd hoe onze fotoavonden doorgaans bij de Grutter verliepen. De koffie was precies om 20.00 uur klaar en jullie weten hoe dat gaat, dan gaat er al snel wat fotobespreektijd verloren voordat de hele groep voorzien is en we goed en wel kunnen beginnen.

Alphons onze voorzitter opende de avond en heette iedereen welkom. Gerton van Loon was voor het eerst bij onze fotobespreekavond, een aantal van ons hebben tijdens onze doe-activiteit op de Strabrechtse heide enkele weken geleden al eerder met hem kennis gemaakt. Er waren 13 inzendingen aangemeld en uiteindelijk bleken dat er nog een paar meer. Een paar lijsten zijn thuis nog snel van de muur geplukt. Cor had gistermiddag nog snel zelf een printje gemaakt.

Peter leidde de avond op een fijne manier zoals we dat van hem gewend zijn. Er werd mooi werk getoond. Voor mij waren er enkele uitschieters. Foto’s met zorg en aandacht gemaakt. Foto’s die aandacht hebben gekregen tijdens het feitelijke fotograferen maar ook bij de afwerking. Ondanks het feit dat we er om 22.00 uur weer ‘uit’ moesten zijn en we niet hebben kunnen nazitten, heb ik genoten. Alphons heeft het al op de app gezet, maar denken jullie er aan dat we daar niet kunnen pinnen?

Bier of wijn zat er dus helaas niet meer in gisteravond. Noortje verzekerde ons dat dat volgende week anders zal zijn.