Van pixel tot passe-partout. Verslag.

150 150 Secretariaat

Verslag van de ‘doe-avond’. Van Pixel tot passe-partout.

Harry_DoeAvond14 maart

foto Harry Keijsers

Voorafgaand aan de interactieve lezing van Ton van Bussel passeerden ongeveer vijftien foto’s rond de opdracht van de vorige doe-avond het scherm. Veel variëteiten in benadering en uitwerking van de opdracht. Veel verrassende foto’s ook die een heel vervreemdend effect hadden van alledaagse dingen die in detail waren gefotografeerd. Veel discussie ook over de inhoud en de uitvoering van de foto’s. En vooral dat laatste is wat de commissie voor deze avonden beoogt.
Een geslaagde opdracht die veel leden weer heeft aangezet tot anders kijken en fotograferen.

Na de pauze werden we door Ton getrakteerd op techniek, heel veel techniek rondom het omzetten van licht in een plaatje: de essentie van fotograferen.
Voor sommigen een herhaling of een verdieping voor iets wat al bekend was, voor anderen een totaal andere kijk op een digitale fotocamera. Maar voor elk wat wils en wijsheid.
Dat Ton zijn presentatie niet helemaal tot het einde voor het voetlicht heeft kunnen brengen, getuigt wel van de animo en de belangstelling waarmee op dit onderwerp werd gereageerd.
Voor iedereen die in alle rust de hele presentatie nog eens wil nalezen heeft Ton de presentatie op de website van Fotokring Beeldhoek gezet. Voor iedereen die delen uit die presentatie niet helemaal kan volgen of diepere informatie wil hebben: vraag het aan je medeleden; er is altijd wel iemand die je vraag kan beantwoorden.

Voor de volgende doe avond een nieuwe opdracht: Scherptediepte in al zijn facetten.
Details van deze opdracht staan op de website. Zie agenda/kalender 4 april 2013.

Link naar PDF van presentatie – Van pixel tot passepartout