Cor Fransen

Lid van de fotokring sinds 2018

Fotografie en ik…

Mijn eerste jeugdherinnering staat op een foto. Of is het de foto die ervoor gezorgd heeft dat ik me dat herinner? Dat is natuurlijk de vraag. Ik weet het niet.

Ik was toen 4.

Wat ik wel weet dat die foto gemaakt is met een…

PF Cor Fransen

Ik mocht daar af en toe ook wel een foto mee maken. 

Pas veel later, ik denk dat ik 25 was, kocht ik een 2e hands spiegelreflex.

Pentax was het merk, en al vrij snel daarna een nieuwe  

PF Cor Fransen

Ik volgde toen een beginnerscursus bij Jodessa in Asten. Daar hoorde ook het inrichten van een doka en zelf ontwikkelen en afdrukken bij. Dit heb ik alleen in zwart-wit gedaan. Vooral landschappen en portretten. En ook veel vakantieplaatjes. Met wisselend resultaat. Op een gegeven moment moest de doka plaats maken voor een kinderkamer en verdween het vergrotingsapparaat richting zolder. Ik maakte daarna meestal dia’s. Dozen vol vakantieherinneringen staan er op zolder. Toch heb ik ook van de kinderen natuurlijk foto’s gemaakt. Albums en albums vol. Door drukte, en andere prioriteiten is het een hele tijd stil gebleven rondom fotograferen.

Bij mijn afscheid van mijn werk moest ik nadenken over een cadeau….en ja, ik kocht een digitale spiegelreflex.

PF Cor Fransen

Dat was enerzijds weer herkenning, maar ook veel nieuws en onbekends. Dus opnieuw een kennismakingscursus. Bij Foto Van Neerven en daarna bij de Volksuniversiteit Helmond. En toen er door het stoppen van een bandje ruimte kwam op de donderdagavond heb ik de stoute schoenen aangetrokken en me aangemeld als lid van Fotokring Beeldhoek. Leuk ontvangen .Ik moet nog veel leren. Ik vind het opnieuw wel erg leuk. Van alles, landschappen, gebouwen, lijnen, licht, donker, vormen,  maar vooral iets met mensen in situaties. Een kleine selectie zien jullie hier in mijn portfolio.

Mijn portfolio

Tot slot...

Benieuwd naar mijn activiteiten bij deze fotokring? Kijk dan even naar mijn berichten. Mocht je contact met we willen, stuur dan een mailtje.