Martien van der Els

Hernieuwd lid van de Fotokring sinds november 2023.

Eerder lid van 2006 tot 2016

Mijn interesse voor de fotografie ontstond tijdens het uitoefenen van mijn dienstplicht in 1966, en heeft me nooit meer losgelaten.

De analoge zwart-wit fotografie heb ik tot in de eenentwintigste eeuw gedaan. Naast mijn camera’s had ik mijn eigen uitgebreide donkere kamer, en ik kon zelfs een kleine studio inrichten. Mijn zeer drukke baan, kon mijn plezier in de fotografie niet bederven. Soms ging mijn hobby ten koste van mij nachtrust.

Na een korte kennismaking met een fotoclub in Weert, heeft mijn fotografie, tijdens het opgroeien van mijn kroost een beetje stil gestaan. Rond 2000 kocht ik mijn eerste digitale camera, een Olympus met wel 375.000 pixels. In 2006 ben ik lid geworden van Fotokring Beeldhoek. Ik was toen al grotendeels digitaal georiënteerd.

Toen ik in 2016 Beeldhoek verliet, heb ik eerst een half jaartje geen clubactiviteit gehad, maar daarna ben ik, samen met mijn fotomaat Hans Wasmus lid geworden bij De Fotoschouw in Eindhoven (een senioren-club).

Nu, vanaf oktober 2023 zijn we weer teruggekomen bij Fotokring Beeldhoek, waar we weer heerlijk onze draai hebben gevonden. Zwart-wit heeft nog steeds mijn voorkeur, maar een zijweg naar kleur wil ik ook niet overslaan. Ik druk ook zelf mijn foto’s af. Ik vind nog steeds het mooiste resultaat, die prachtige print in je handen.

Mijn portfolio

Benieuwd naar mijn activiteiten bij deze fotokring? Klik dan op de button hiernaast. Mocht je contact met we willen, stuur dan een mailtje.

Verder ben ik actief op:

PF Martien van der Els

Lees mijn verhaaltjes en bekijk mijn foto’s op:

Foto’s en verhaaltjes van Martien van der Els

Kijk ook eens op mijn Youtube kanaal

PF Martien van der Els