Ton Drummen

Lid van de fotokring sinds 1.10.2021

Hier komt een beschrijving van de fotograaf van dit portfolio.

De fotograaf stelt zich voor… Hij doet dat met dit portfolio. Het woord portfolio is een samenvoeging van de Latijnse woorden portare (dragen) en folium (vel papier). Naast de traditionele lederen map met foto’s vind je portfolio’s tegenwoordig op websites of iPad’s. Prints naast slideshows of powerpoints, al dan niet met tekst of geluid. Een fotograaf maakt een portfolio om zijn/haar beste foto’s te kunnen presenteren aan een klant of opdrachtgever. Een portfolio is een soort visuele pitch, een demonstratie.

Er is hieronder ook een knop naar de door hem of haar gemaakte blog of fotokring berichten. Heb je nog nooit een bericht gemaakt, dan komt er een melding dat er nog geen berichten zijn gemaakt.

Elke fotograaf wordt door deze persoonlijke pagina door de webbeheerder uitgenodigd om iets te schrijven over zijn of haar passie: Fotografie! Het is bedoeld als visitekaartje van de fotograaf maar dat is het ook voor de fotokring. Hoe mooi is het, dat je op deze plek, jouw mooiste foto’s kunt laten zien?

Wie is deze fotograaf? Waarom fotografeert deze fotograaf? Wat zet hij of zij het meest op de plaat en waarom juist dat? Waar heb je het meeste plezier van? Wat geeft voldoening? Hebben de foto’s altijd een speciale bedoeling? Wat is de boodschap? Hoe pakt hij of zei het fotograferen aan? Wat doe je met je foto’s? Wat voor soort werk zou je het liefste maken? Waar kunnen we nog meer van je werk zien? Ideeën nodig voor je persoonlijk verhaal, kijk hier.

 

Mijn portfolio

Portretten / Straatfotografie / Landschappen

Het is mogelijk dat er meerdere galeries in het portfolio worden opgenomen. Die kunnen in een andere opmaak getoond worden. Het is dan wel belangrijk dat er dan een herkenbaar thema of onderscheid is tussen de galerieën. Je kunt bijvoorbeeld één galerie hebben met portretten, één galerie met landschappen enz. 

Toelichting

Het is mooi als de fotograaf een toelichting geeft over zijn galerie en zijn of haar foto’s. Dat is niet noodzakelijk omdat foto’s voor zichzelf kunnen spreken of omdat er iets te raden moet zijn. Vaak is het echter zo dat als de achtergrond bij de kijker bekend is, de kijker de foto ook anders of misschien wel intenser kan beleven. Bij foto’s draait immers veel om emotie, de boodschap.

Tot slot...

Benieuwd naar mijn activiteiten bij deze fotokring? Kijk dan even naar mijn berichten. Mocht je contact met we willen, stuur dan een mailtje.