Frans van den Boomen

Lid van de Fotokring sinds 2016.

Eerder lid van 1975 tot 1980

Al in mijn tienerjaren begonnen met fotograferen, eerst met een eenvoudige 6×6 Agfa Isolette klapcamera welke al snel werd vervangen door mijn eerste spiegelreflexcamera, een Exacta. Tijdens mijn militaire diensttijd heb ik kennis kunnen maken met het ontwikkelen en afrukken van foto’s en ben daar ook na mijn diensttijd mee doorgegaan door thuis een complete doka in te richten. Aanvankelijk alleen voor zwart/wit films maar later ook voor kleurenfilms.

Ben direct vanaf de oprichting van de fotokring in 1975 lid geworden. Vanaf 1980 had een drukke baan met veel reizen tot gevolg dat ik minder tijd en energie in mijn hobby kon steken en heb mijn lidmaatschap toen opgezegd. Fotograferen bleef beperkt tot het maken van vakantiekiekjes.

De omslag van analoge- naar digitale fotografie heeft heel veel nieuwe mogelijkheden gebracht en omdat ik na mijn pensionering weer meer tijd heb gekregen ben ik weer serieuzer gaan fotograferen en ben in 2016 weer lid geworden van de fotokring.

Allerlei technische ontwikkelingen hebben het aantal mogelijkheden in de fotografie enorm doen toenemen. Dit biedt steeds meer nieuwe kansen en uitdagingen om te experimenteren. Fotografie is voor mij dan ook een zoektocht naar mogelijkheden voor verbetering van mijn vaardigheden om aansprekende beelden te maken.

De activiteiten van de fotokring en het werk van de individuele leden zijn voor mij een inspiratiebron en motivatie voor het verbeteren van mijn creativiteit en het maken van betere foto’s die mij veel voldoening opleveren.

Mijn portfolio

Benieuwd naar mijn activiteiten bij deze fotokring? Kijk dan even naar mijn berichten. Mocht je contact met we willen, stuur dan een mailtje.