Petra Renders

Lid van de fotokring sinds 2018

Als amateurfotograaf word ik heel blij als een foto goed gelukt is. Dat lukt wel af en toe maar tot nu toe meestal met meer geluk dan wijsheid. De techniek van het juist gebruiken van de belichtingsdriehoek vergt voor mij veel tijd, maar is wel een uitdaging.

Petra zoekt in  fotografie “de  beweging”. Niet alleen omdat het niet gemakkelijk is om een beweging mooi op een foto te “vangen” maar ook omdat beweging staat voor ; niet stilstaan; actie; leven; dynamiek; vooruitgaan; een verandering van plaats in de tijd.

Om een beweging goed op de foto te krijgen moet je spelen met je sluitertijden. Dat is op dit moment nog een hele uitdaging voor mij.

Mijn portfolio

Portretten / Straatfotografie / Landschappen

Het is mogelijk dat er meerdere galeries in het portfolio worden opgenomen. Die kunnen in een andere opmaak getoond worden. Het is dan wel belangrijk dat er dan een herkenbaar thema of onderscheid is tussen de galerieën. Je kunt bijvoorbeeld één galerie hebben met portretten, één galerie met landschappen enz. 

Toelichting

Het is mooi als de fotograaf een toelichting geeft over zijn galerie en zijn of haar foto’s. Dat is niet noodzakelijk omdat foto’s voor zichzelf kunnen spreken of omdat er iets te raden moet zijn. Vaak is het echter zo dat als de achtergrond bij de kijker bekend is, de kijker de foto ook anders of misschien wel intenser kan beleven. Bij foto’s draait immers veel om emotie, de boodschap.

Tot slot...

Benieuwd naar mijn activiteiten bij deze fotokring? Mocht je contact met we willen, stuur dan een mailtje.