PF Frits Vossen

Frits Vossen

Lid van de fotokring sinds 2011

Fotograferen doe ik al sinds 1976. Toen kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera van Zenit. In 1982 bij de geboorte van onze zoon heb ik een Minolta XG1 gekocht met standaard lens en later een 135 mm lens.

We woonden in Hillegom. Hier ben ik een tijdje lid geweest van kleine fotogroep en heb ik enkele cursussen gevolgd. Deze waren vooral praktisch gericht. Het doen stond centraal.

Donkere kamer werk heb ik in die tijd gedaan maar door diverse verhuizingen is dat een beetje in het slob geraakt. In 1986 zijn we terug gekomen naar Someren. Fotograferen was vooral familie en vakanties.

In 2003 ben ik digitaal gaan fotograferen. Eerst met een Nikon compact camera later met spiegelreflex Nikon D70

Vanaf 2009 heb ik ook enkele fotocursussen bij Rick in Weert gevolgd. Dit gaf een andere kijk op fotograferen. Ik leerde anders kijken en op een andere manier fotograferen. Ik ben nog steeds  lid van de portfoliogroep van Rick. We fotograferen vooral in thema’s. Voor 2019-2020 zijn dat series. Gezelligheid maakt hier een belangrijk deel van de activiteit uit.

In 2011, tijdens de tentoonstelling van Fotokring Beeldhoek  ben ik lid geworden van Beeldhoek.

Daarnaast ben ik lid van de multimedia groep van IVN Asten Someren. Ook hier gaan we regelmatig op pad, de natuur in. Elke zes weken hebben we op zaterdag een uitstapje naar een natuurgebied en op maandag avond een bijeenkomst waar we natuurfoto’s bespreken. Mijn interesse gaat dan ook vooral uit naar natuur- en landschapsfotografie, maar urbex en zwart-wit vind ik ook leuk. Voor mij is het uiteindelijke beeld belangrijk. Het is mooi als dat in de camera ontstaat, maar dat hoeft niet. Sinds een aantal jaren zijn ook mijn kleinkinderen een geliefd onderwerp.

Fotografie is voor mij vooral een uitlaatklep een manier van ontspannen waarbij je de tijd even kunt vergeten.

Mijn portfolio

Tot slot...

Benieuwd naar mijn activiteiten bij deze fotokring? Kijk dan even naar mijn berichten. Mocht je contact met we willen, stuur dan een mailtje.