De fotograaf Peter Stevens

WhatsApp Image 2018-11-09 at 15.43.19
1024 768 Alphons de Visscher

Wie zijn de leden van de fotokring? Wat drijft hen tot de kunst van het fotograferen? Waar halen zij hun inspiratie vandaan? Heeft hun werk een eigen “handtekening”? Wat zijn de verhalen achter hun foto’s?

Om daar wat meer inzicht in te krijgen hebben we aan de leden gevraagd een presentatie van hun eigen werk en historie te verzorgen op één van de clubavonden. Op 8 november 2018 was het zover.

Peter Stevens had voor die avond de handschoen opgenomen en heeft ons aan de hand van een selectie uit zijn vooral oudere werk, zijn analoge zwart/wit foto’s, meegenomen naar de periode van de jaren ’70 tot 2003. Een gedeelte kunt u terugkijken in het boek OVER ZIEN 1979-2005.

Peter had bij elke foto wel een anekdote of verhaal en dat maakte de avond tot een luchtig en leerzaam geheel. Jo van der Wielen had een dejavu naar de vroege ‘jonge’ jaren van de fotokring.

Een voorbeeld en bron van inspiratie voor de andere leden? Wie neemt de uitdaging ook aan? In 2019 gaan we zeker één soortgelijke avond programmeren.